Adventi ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál
English version English version

Jótékonyság

Jótékonyság

Jótékonyság

Lipótváros és az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat jótékonysági akciója, 2013. december 17.

Már szinte hagyományosnak tekinthető jótékonysági akciónkban 30 hátrányos helyzetű gyermek vesz részt, akiket meghitt hangulatban V. kerület polgármestere, Rogán Antal köszönt, s átadja jelképes ajándékunkat a kisgyerekeknek. Minden évben megható és örömteli pillanat ez, amelyet örökre szívünkbe zárunk, s szerencsére sokan kísérik figyelemmel az eseményt, s ezáltal az V. kerületben élők, s a térre látogatók részesei lehetnek a vásár egyik legszebb pillanatának.


Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az Adventi Ünnep szervezőinek nagy örömére, idén csatlakozott a vásárhoz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, akik részvételükkel tovább emelik a vásár színvonalát. Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. A természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak segítése mellett tevékenységük középpontjában a legszegényebb családok és gyermekek, a fedél nélküliek és szenvedélybetegségekkel küzdők támogatása, valamint a társadalmi szolidaritásra való ösztönzés áll. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 18. alkalommal indítja el országos adventi pénzadománygyűjtését, amely állandó emblémájává lett "szeretet.éhség." tört mézeskalácsszív mára évente több tízezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Az adventi összefogás szellemében a Bazilika Karácsonyi vásárán működtetett Adományponton a szervezet önkéntesei szeretettel és egy mézeskalács szívvel várnak mindenkit, aki adományával szeretne hozzájárulni a nehéz sorsú embertársaink megsegítéséhez.

- A Vásár adottságait is használva, a korcsolyapályára, kézműves foglalkozásra gyerekeket szervezünk az intézményeink látóköréből, otthonainkból.
- Külsős programelemként gospel kórust szervezünk.
- Az önkéntesek elismerése nagyon fontos, ezért december 5-én, az önkéntesek világnapján minden önkéntesnek köszönetet mondunk, akár egy-egy ismert önkéntesek bevonásával, vagy egy kis meglepetéssel.


Vizslamentés – Jótékonyság, minden hétvégén más programmal

Vizslamentés – Jótékonyság, minden hétvégén más programmal

A kiemelten közhasznú Elveszett Állatok Alapítvány fajtamentő csoportja, a Vizslamentés egy önkéntes alapon szerveződött csapat, mely céljául tűzte ki a rászoruló vizslák rehabilitációját és gazdihoz juttatását. Sajnos a családok sok esetben nincsenek tisztában a fajta szellemi- és mozgásigényével, így a vizslák egy része később a gyepmesteri telepeken vagy az utcán köt ki. Gyakran megszabadulnak az idős, beteg vizsláktól, és családi krízishelyzet miatt is sokan megválnak a korábbi kedvenctől. Nekik keresünk végleges otthont úgy, hogy az átmeneti időszakban ideiglenes befogadó családoknál élnek, ahol azonnal megkezdődik a rehabilitációjuk.

- December 22-én a Vizslamentés meglepetés kórusprogrammal és fotózással, s egykét csekély ajándékkal kedveskedik az alapítvány ideiglenes befogadóinak.
- A vásár minden hétvégéjén gyermekeknek és felnőtteknek szóló edukációs programmal készülnek, a felelős kutyatartásról.
- Képzett óvónővel gyermekfoglalkozással is kedveskednek a vásárba látogatóknak az egyik hétvégén, amikor szintén oktató jelleggel, de játékosan tanulhatják meg a gyermekek, hogy mi a helyes viselkedés egy idegen kutyával, s mik az alapszabályai a városi, felelős kutyatartásnak.
- Kutyafotózás, minden gazdit és kedvencet várnak szeretettel 2 hétvégén is a téren felállított mini fotó stúdióban, hogy a legszebb kutya-gazdi fotók elkészülhessenek.


AG亚游集团_亚洲最佳游戏平台_亚游集团官网 - 网易体育