Adventi ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál
English version English version

Eszem-iszom

Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra

Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra

Az újonnan indult manufaktúra minőségi italai igazi kuriózumnak számítanak a magyar italpiacon, melyeket bárki megkóstolhat az Adventi Vásáron felállított egyedi mobilárudából. Kézműves pálinkáik között olyan különlegességek is helyet kapnak, mint a Dércsípte kökény-, a Pimasz erdei som- vagy a Guruló feketeribizli pálinka. Specialitásuk, a Tokaji Sárgamuskotály szőlő- és törkölypálinka egyértelműen helyi jellegzetességek. A manufaktúra több mint egy egyszerű pálinkaüzem, hiszen kézműves likőrjeik igazi innovációnak számítanak. Az ágyas meggypálinka alapú Glam prémium meggylikőr az intenzív gyümölcsösségét a palackonkénti 5 kg meggynek köszönheti. A 27 különféle gyógynövény- és fűszerkivonatból készült, tokaji borpárlat és szőlőpálinka alapú Berbence Bitter gourmetlikőr pedig igazi digestif, melyet az elkészítés során korábban a Tokaji aszú érlelésére használt hordóban pihentetnek. A manufaktúra csapata az Adventi Vásáron az említett termékek mellett olyan egyediségeket is kínál, mint a kifejezetten karácsonyra fejlesztett mézeskalácslikőrt, valamint a gourmetlikőr alapú tűzforró likőrkoktélt, a Tokaji Tüzet. Különleges italok, tökéletes karácsonyi ajándékok és folyamatos akciók a Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúránál!


Makkábi Kft - Ráchel flódnija és bejgli

Makkábi Kft - Ráchel flódnija és bejgli

A flódni töltött, nagyon laktató ünnepi sütemény. Hagyományos családi recept szerint készítik, bőségesen tartalmaz mákot, almát, diót és házi szilvalekvárt. Raj Ráchel és csapata flódnin kívül több féle bejglit készít, köztük több ízben cukormentesen is. A karácsonyi desszerteket haza is vihetik a vásárból, így biztos nagy sikert aratnak a család és a vendégek körében.


Epermester Pincészet

Epermester Pincészet

Tahitótfalu eperkultúra újjáélesztése volt a lokálpatrióta cégalapítók célja, mikor létrehozták az Epermester Pincészetet. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Nem alkalmaznak sem mesterséges adalékot, aromákat, sem egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használják fel. Édes eperboruk az Eperméz nevet viseli, és elsősorban a hölgyek ízlését kielégítő desszertbor. Száraz, Epervér elnevezésű boruk valódi minőségi kategóriát képvisel, a borértő ínyencek ízlését is kielégíti.


Gastro Hungarorum

Gastro Hungarorum

A vásárok egyik legnépszerűbb étele a kenyérlángos: illatos, forró és könnyű kézből enni. De nem mindegy, hogy kinek a kemencéjében sül ki! A Gastro Hungarorum csapata egészen biztosan nem spórol sem a szalonnával, sem a hagymával! Kató néni friss kürtőskalácsa A többgenerációs vállalkozás titka Kató néni régi, titkos receptjében rejlik, mely nélkül nem lenne kívül roppanós, belül mégis puha az illatos tészta. Ötféle ízben kapható a kürtőskalács: diós, kakaós, fahéjas, kókuszos és persze a klasszikus fahéjas. Tej- és tojásérzékenyek is fogyazthatják.


KOLBice

KOLBice

Úgy tervezték, hogy létrehoznak egy természetes anyagokból készült, hagyományos magyar ételt, melynek megjelenését és fogyasztási formáját megváltoztatták a mai kor elvárásainak megfelelően1. Az ízek harmoniája megmaradt, de a forma nem! Látogasson el a Bazilikához, és kóstoljon meg egy KOLBice-t, és döntse el, sikerült-e tervük!?


Kozma Mézeskalács

Kozma Mézeskalács

A Kozma Mézeskalács szívügyének tartja, hogy ez a mesterség tovább éljen, megtartva a hagyományos technikáját és stílusát, ezért szeretnek ütőfás mézeskalácsot készíteni, de szívesen díszítik a hagyományos színes technikájú, valamint az újszerű írókás mézeskalácsokat is. A mézeskalácsok némelyikét a mai kor táplálkozási elvárásainak megfelelően készítik el(bio és cukormentes), megőrizve a hagyományos küllemet és ízvilágot.


Kővári Grill

Kővári Grill

Csak követni kell az orrunkat, és a finom illatok nyomán biztosan ide lyukadunk ki! A Kővári Grill mindig hazai alapanyagokból készíti el ételeit, melyek a vendégek szeme láttára sülnek ropogósra.


Picanter

Picanter

A házias, ízletes ételek szakértője, a Picanter nemcsak a ráérős gourmet-kra gondolt, hiszen miért ne ehetne jót az is, akinek kevés az ideje? Szendvicskülönlegességek és a náluk elmaradhatatlan Serrano sonka is része a palettának!


Tiszta ízek a "stelázsiról"

Tiszta ízek a "stelázsiról"

A Stelázsi nem egy hétköznapi üzlet. Azzal a céllal jött létre, hogy összefogja azokat a kis- és közepes termelőket, akik egyedülálló minőséget képviselnek, és fennmaradásuk hozzájárul a gasztronómiai és kulturális örökséghez. Tapasztalatok szerint növekszik azon vásárlók tábora, akik tudják, hogy az egészséges táplálkozás egyik alappillére a tiszta és tradicionális alapanyagokból készült élelmiszer. A kínálatukban szereplő tej- és húskészítmények szabadon tartott állatoktól származnak, melyeket hormon- és antibiotikum-mentes, természetes tápanyagokkal etetnek, javarészt inkább legeltetnek. Nagyszüleink és dédszüleink korát idéző, magyar ízvilágú, hagyományos eljárással készült finomságokat kóstolhatnak a Stelázsi vásárlói.


Twist and Chips

Twist and Chips

Természetes ízek természetesen finoman! A Twist and Chips spirálburgonyája egész burgonyából speciális spirálvágással szeletelt, majd frissen sütött, mesterséges összetevőktől mentes, ízletes (natúr, fokhagymás, csípős ízesítéssel sózott), és papírtölcsérben érkezik, hogy akár menet közben is majszolhassuk.


Chococo – Csokoládérium

Chococo – Csokoládérium

Édességek a világ minden tájáról. Több mint 3 000 féle csokoládé várja az érdeklődőket. A vásáron kizárólag náluk lesznek kaphatók a ChocoMe csokoládék, melynek megálmodója és tulajdonosa idén elnyerte az Év üzletembere választáson a Jövő ígérete díjat. A ChocoMe márka pedig nemrég másodszor is elnyerte a Magyar Brands díjat, és az "Év Webshopja" bronzérmet is.

www.chococo.hu


AG亚游集团_亚洲最佳游戏平台_亚游集团官网 - 网易体育