Adventi ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál
English version English version

Árusok

5 érzék

5 érzék

A kényeztető bolt. Egyedi, magyar iparművészeti és kézműves termékek között válogathatunk. Különleges ékszerek, csokoládék, kávé - tea különlegességek, könyvek, cd-k, hangoskönyvek. Számos külföldi design vásárban hírét viszik a magyar iparművészeknek és kézműveseknek.


Csabai kolbász

Csabai kolbász

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton ott lesz az ország legízesebb hungarikum terméke, a Csabai kolbász is, amelynek most eláruljuk a receptjét is, így össze lehet majd kóstolni a vásárbéli és az otthoni kolbászt! A Csabai Kolbászfesztivál kolbászreceptje Hozzávalók: 10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó), ha nem elég zsíros, akkor kevés húsos szalonnával kiegészítjük. Legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebb Mangalica-Berkshire, keresztezett sertés. 20 dkg édes, őrölt, házi paprika, 5 dkg erős, őrölt, házi paprika, 24 dkg asztali só, 3 dkg apróra vágott foghagyma, 2 dkg fűszerkömény (egész) A legjobb a vastag csabai kolbász készítésére a Karácsony előtti, már hideg idő. A korán reggel levágott disznót megperzseljük, tisztára mossuk, felbontjuk részeire, majd bevisszük egy disznóvágó asztalra. Kicsontozzuk, a húst kis kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk és a fent leírt fűszerekkel még melegen összegyúrjuk. (Ilyenkor jobb a hús kötőereje, jobban összetart!) Gyúrás után kivisszük a hidegre, nagyon tiszta asztallapra terítjük széjjel, 10 cm vastagon. A mikor a hús már hideg, visszavisszük és 10-es, 20-as géppel, ami már tölcsérrel van ellátva, sertés vastagbélbe töltjük és bekötjük úgy, hogy minden szálat külön-külön füstölő botokra helyezhessünk. Majd a kamrában lévő kolbászállványra helyezzük. A kamra huzatos és plusz 6 foknál melegebb ne legyen! 48 óra múlva visszük a szellős füstölőbe, vagy szabadkéménybe. Hat napon át, lassan füstöljük, száraz bükkfa fűrészporral, arra nagyon vigyázva, hogy plusz 12 C foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet! Füstölés után bevisszük a kamrába, ahol plusz 18 foknál érik. Három hónap alatt teljesen beérik a finom, valódi csabai vastag házikolbász.


 Királyi Marcipán

Királyi Marcipán

Céljuk, az egyedülálló marcipán desszert különlegességek megalkotása. Manufakturálisan működő családi vállalkozásként, termékeik az édesiparban kapható legjobb minőségű alapanyagokból, kézzel készülnek. Évről évre egyre több nemzetközi megjelenéssel büszkélkedhetnek legfőképpen Európa patinás édesipari hagyományokkal rendelkező államaiban. Fő profiljuk a széleskörű vásárlóközönség igényeinek magas minőségű kielégítése, mely magában foglalja az "ínyenc" izgalmakat és változatosságot kedvelő réteg valamint a tradicionális íz világ szerelmeseinek táborát, melyet a széles és egyben folyamatosan bővülő kreatív termékskálánk tesz lehetővé. 2003-ban specializálódtak a marcipán desszertek kézzel történő gyártására. Ekkor alakult meg cégük ma ismert arculata. Megalkották a burgonyás marcipánt kakaós és fahéjas ízekben, ebben az évben még 10 a mai napig is egyedülálló ízvariációval debütáltak. Ezek között a Belga csokoládés mogyorós, diós, erdei szamócás, áfonyás, narancsos, sztracsatellás marcipán. 2006-ban először csak kísérleti jelleggel megszületett első alkoholos desszertjük, melybe a meggyet francia konyakba áztattak és a marcipán belsejébe töltötték. Mivel az alkoholos desszertekre nagy piaci érdeklődés mutatkozott a következő lépésben az ország méltán világhírű borait, pálinkáit használták alapanyagként a desszertek következő generációjának megalkotásához. Így 2008-ban a házi barack és szilvapálinkás valamint a fehér és vörös boros egyedi hungarikummal álltak elő. 2012-ben a gyerekekre gondolva megalkották a bubble gum, málnás, gesztenye és belga csokoládés ízű szív alakú marcipánt.


 Sweet Harmony

Sweet Harmony

Az ötlet 2010 karácsonyán született, mikor a kislányukat megajándékozták egy szilikonos öntőformával, melyben karácsonyi angyalkák voltak. A kislány, és a szülők is nagy izgalommal készítették el első angyalkás egyedi csokoládéjukat. Ünnepi vendégeiknek nagyon ízlett és tetszett ez az egyedi megjelenésű csokoládé. Később a kiöntött formát gyümölcsökkel és magvakkal is ízesítették, így számtalan ízvariációt tudtak kikísérletezni. Elhatározták, hogy a legjobb minőségű, prémium belga csokoládéból olyan egyedi csokoládétáblákat gyártanak, ahol a megrendelő 6 különböző feltétfajtából (magvak, gyümölcsök, különleges feltétek, ehető virágok, fűszerek, dekoráció), azaz közel 150 féle összetevő közül válogatva, tervezheti, ízesítheti saját csokoládéját.


RixArt Bt.

RixArt Bt.

A RixArt Bt. 2009 tavasza óta foglalkozik kreatív, egyedileg készített, illetve sorozatgyártásban gyártott design ékszerek gyártásával és értékesítésével. Kezdetben csak üveggel dolgoztak, de új irányokat, formákat és anyagokat keresve 2010-ben kezdtek el nemesacél ékszerek tervezésébe és gyártásába is. Már több ezer ékszer került ki a kezeik alól, és mindig törekszenek arra, hogy az elegancia mellett színeket és vidám formákat csempésszenek a szürke hétköznapokba. Az üveg ékszereik esetében minden egyes darabot egyedi szín és formavilág jellemez, az acél ékszereik végleges formájának kialakítására a folyamatosan fejlődő gyártósor van a segítségükre. 2011 – től már nem csak ékszereket, hanem az ékszerkészítéshez szükséges ipari félkész termékeket is gyártanak és forgalmaznak.

www.rixart.hu


Szom-Hor Kft. - Pécsi Kesztyű

Szom-Hor Kft. - Pécsi Kesztyű

A Szomor-Hornicz Kesztyűgyártó Kft. 1994-ben alakult Pécsett 2 tulajdonos vezetésével, profilja a magas minőségű divat bőrkesztyűk gyártása. A gyártási technológia a mai napig a régi nagy tekintélynek örvendő kézi gyártás, ami a legjobb minőséget garantálja. A cég a legjobb alapanyagok felhasználásával dolgozik, a finom bárány nappabőrt Olaszországból, a szarvasbőrt USA-ból, a peccary vízidisznó bőrt Németországból szerezzük be. A kesztyű bélések széles választékával rendelkeznek. (Tisztaselyem, 100% gyapjú, 50% kasmír, 100% kasmír, nyúl, bárány, fleece.). Termékeik designja egyedülálló, hisz minden szezonban új kollekcióval készülnek vevőiknek.


 Jótékonysági vásár a Vizslamentéssel!

Jótékonysági vásár a Vizslamentéssel!

A kiemelten közhasznú Elveszett Állatok Alapítvány fajtamentő csoportja, a VIZSLAMENTÉS egy önkéntes alapon szerveződött csapat, mely céljául tűzte ki a rászoruló vizslák rehabilitációját és gazdihoz juttatását. Sajnos a családok sok esetben nincsenek tisztában a fajta szellemi- és mozgásigényével, így a vizslák egy része később a gyepmesteri telepeken vagy az utcán köt ki. Gyakran megszabadulnak az idős, beteg vizsláktól, és családi krízishelyzet miatt is sokan megválnak a korábbi kedvenctől. Nekik keresünk végleges otthont úgy, hogy az átmeneti időszakban ideiglenes befogadó családoknál élnek, ahol azonnal megkezdődik a rehabilitációjuk.


Kocsis Endre

Kocsis Endre

Kocsis Endre Gábor szűcsmester, régi iparos családból származik: édesapja és dédnagyapja is szűcsmester volt. A mestervizsgát és a kézműves oklevelet 1989-ben kapta meg. Sokszínű termékeket készít, különféle női-férfi kabátokat, bundákat, gyermek sapkákat, mellényeket, gallérokat és kesztyűket. Különlegesek a hagyományőrző, ősmagyaros, a sztyeppe népei által használt íjász téli kucsmái.


Inka Ház

Inka Ház

Bolívia, Ecuador és Peru gyöngyszemeit, kultúráját csodálhatjuk meg az Inka Ház standjánál. Ékszerek, ruházati- és használati tárgyak révén közelebb kerülhetünk a e misztikus világhoz.

www.inkahaz.hu


Klagyivik Péter és Cseh Magi portékái

Klagyivik Péter és Cseh Magi portékái

Butykos? Bödön? Bögre? Bármelyiket megtalálhatja Klagyivik Péter és Cseh Magi varázslatos standján, ahol a két népművész vékony falú pompás dísz- és használati tárgyai között válogathat. Az edényeket változatos díszítéssel ellátó népművészek egyedi stílusának alapját az ősi rátétes ornamentika, a klasszikus mezőtúri és szász elemek fantáziadús keverésre adja. A természetes alapanyagból a művészek által kézzel tekert méhviaszgyertyák elengedhetetlen elemei a hangulatos karácsonyi vacsorának és ünnepnek.


Korcsolya élező

Korcsolya élező

Hogy azok se búsuljanak, akiknek hirtelen megjött a kedvük a korcsolyázáshoz, de nincs náluk célszerszám, vagy van, csak épp nem elég éles. Korcsolyák bérelhetők minden méretben, egy kis mókázáshoz a koripályán!


Krisztina szőrme

Krisztina szőrme

Szekszárdiné Kovács Rozália szűcs, már több mint 30 éves gyakorlattal, a szűcs szakma iránti szerelmemmel és odaadással saját műhelyében maga készíti zsűrizett termékeimet. Kínálata szőrméből készült sapkák, gallérok és kesztyűkből áll.


Lumino

Lumino

Vannak lakberendezési tárgyak, melyek a háttérben megbújva, környezetükkel egybeolvadva teszik a lakás összképét még tökéletesebbé. A Lumino pazar fényfüzérei akár előtérben vannak lámpaként , akár csak egy-egy apró részletet emelnek ki, fantasztikus hangulatot hoznak otthonunkba. A Lumino lámpái másban is különlegesek, hiszen díszíthető díszek: szívünknek kedves képeslapokat vagy fényképeket tűzhetünk rájuk, így teremtve különleges fényaurát kedvenc tárgyaink köré.

www.lumino.hu


Omnia Reserve területszelektált prémium kávék

Omnia Reserve területszelektált prémium kávék

A Douwe Egberts Omnia Kávé és Borbár hetente egy-egy különleges termőhely egyedi, single origin kávéit hozza el a vásári forgatagba és egy-egy neves hazai borászat közreműködésével azokat a sajátos termőhelyi tényezőket is szeretné bemutatni, amelyek a magyar borvidékeken és a messzi kávéültetvényeken egyaránt döntő hatással vannak a minőségre és alakítják a különleges kávék illat- és ízjegyeit. Hogyan hat a vulkanikus talaj a guatemalai Acatenango-völgyben termelt bourbon arabicára? Mi a szél szerepe az indiai Malabar parton? Miért olyan fontos az állandó esőzés Kolumbiában és hogyan járul hozzá a késői szüret a brazil területszelektált kávék aromáihoz? Szerdán és csütörtökön 17-19.00-ig kávészakértő kalauzolja el az érdeklődőket a távoli kávétermő régiókra, míg pénteken és szombaton 17-19.00-ig hetente egy vendégünk, a Laposa Birtok, a Hernyák Birtok, Dúzsi Tamás Pincészete és a Szent Tamás Pincészet tart kóstolót az Omnia Kávé és Borbárnál! A termőhely titkát a kávészakértők és borászok szívesen elárulják, de a valódi felfedezés a vendégekre vár, akik a rövid pihenő után feltöltődve járhatják tovább a vásárt.

facebook.com/omniakave


BomoArt

BomoArt

Egyedi csomagolópapírokkal készülnek az ünnepekre, amelyeket saját maguk rajzolnak, egyedileg terveznek könyveikhez. A naplókat, albumokat kézzel kötik, gépek használata nélkül. Csomagolópapírjaik, képeslapjaik témai magyar vonatkozásúak. Olyan művészekkel dolgoznak együtt, mint Paál Sándor, aki tűzzománcaival méltán neves kézművese hazánknak. Az ő zománcai díszítik bőrkötéses naplóikat és fotóalbumjaikat.

www.bomoart.com


CDE Stúdió

CDE Stúdió

A CDE Stúdió azzal a céllal jött létre, hogy antik hatású képkereteket, kisbútorokat készüljenek benne. Ezek a tárgyak többségükben fenyőfából készülnek, vegyszermentes felületkezeléssel, teljes egészében kézimunkával. Az Stúdió által készített tárgyakhoz illeszkednek azok a régi korokat idéző írószerek, amiknek forgalmazását is felvállalták. A korhű pecsétnyomók, lúdtollak, dekoratív tintatartók látványos kiegészítői egy elegáns íróasztalnak.


Gizo

Gizo

A Gizo-nál olyan ajándéktárgyak és fonott áruk közül válogathatunk, amelyeket egész évben kínálnak a Balatonedericsi Afrika Múzeumban, ahol 20 éve üzemeltetik az ajándékboltot és a büfét. Az ajándéktárgyak mellett ázsiai, afrikai és magyar árucikkekkel is készülnek a vásározóknak.

www.afrikamuzeum.hu


Tisztelet Társasága

Tisztelet Társasága

Az V. kerület nyugdíjas közösség idén is rengeteg programmal készül az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozatra. Festőszakkörrel, szobrok és dísz- és ajándéktárgyak készítésével, játékok készítésével, és gyöngyfűző foglalkozással várják a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Hétköznaponként 16 és 17 óra között Mikulásszolgálat és hagyományosan december 20-án süteménysütő versenyt rendeznek 12 órától.


Való Virág

Való Virág

Préselt virágokból készítik az egyedi és színes ékszereket a Való Virágnál, ahol a műhelymunka állandó kísérletezéssel párosul.

www.valo-virag.hu


AG亚游集团_亚洲最佳游戏平台_亚游集团官网 - 网易体育